DEM'li belediyelerden örgüt sempatizanı müteahhitlere ÖZEL İMAR RANTI

DEM Partili belediyeler, kendi yandaşlarına özel imar tadilatı yapmaya devam ediyor. Çarpıcı bir örnek de Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi'nden geldi.

PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti’li belediyelerde örgüte yakın isimlere verilen İMAR RANTINA şimdi de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi imza attı.

Diyarbakır Gürdoğan Mahallesi'nde bulunan 30193 ada 1 parsel -30194 ada 1 parsel-30196 ada 2 parsellerde 75500 metrekarelik emsal 0.70'den 1.40'a çıkarılarak 352 dairelik fark ve rant sağlandı.

Benzer bir durum daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından da yapılarak yandaş müteahhide ciddi bir rant sağlamıştı.

Kendi Yandaşları Bile İsyan Etti

DEM Partili belediyelerdeki arsa ve imar vurgununa kendi yandaşları bile isyan ederek yapılan usulsüzlükleri ifşa etmeye başladı.

Başta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, DEM Parti'nin kazandığı bir çok belediyede bölücü terör faaliyetlerinin yanı sıra akıllara durgunluk veren yolsuzluk ve usulsüz işlemler yapıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve şehircilik müdürünün eşinin ailesine ait olduğu tespit edilen Kayapınar bölgesindeki bir arazide yapılan imar değişikliği ile tek seferde 50 Milyon dolar rant oluşturulduğu, 100 milyon TL'ye yakın kamu kaynağı harcanarak da bu arazinin dibinden geçen su ve kanalizasyon alt yapısının yönünün değiştirilip arazi sahibine rant sağlandığı iddiaları hem Diyarbakır halkının hem de

DEM Partililerin kayyum gelmesi için çeşitli şikâyet ve başvurular yaptığı ortaya çıktı.

Haritada görülen ön tarafta bulunan 2814/12 parsel ticaret turizm imarlı 22,5 dönüm arazi Durmaz ailesine ait.

10.07.2024 tarih ve 200 sayılı meclis kararıyla arazinin dükkân yüksekliği serbest bırakılmış.

Teras, balkon, galeri boşluğu, atrium ışıklık gibi alanlar emsal dışı bırakılarak arazi sahibine 10.000 metrekare civarında bir ekstra alan açılmış.

Arazi sahibi Durmaz ailesinin Gelinleri Delal Ekinci Durmaz (Amedspor Başkanvekili ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Baran Durmaz'ın eşi)

DEM Parti Yönetimi tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Şube Müdürü yapılmış.

Sözde eş Başkan Doğan Hatun Durmaz ailesine ait arazi üzerine kurulu Pia Concept sitesinde yine Durmaz ailesine ait bir evde ücretsiz oturuyor.

75 metrelik yol üzerinde ticari yapıların metrekare fiyatı 100.000-150.000 Türk lirası arasında değişiyor.

Bu meclisin kararıyla arazi sahipleri için 1 ile 1,5 milyar Türk lirası arasında rant oluşturmak demek.

Arazinin alt kısmı daha önce belediye kanalizasyon ve su şebekesinin geçtiği bir alandı.

DEM Parti'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta milyonlarca TL kamu parası harcayarak deplase çalışmasıyla su ve kanalizasyon şebekesinin yönünü değiştirip arazi dışına çıkarttı.

Şimdi de imarıyla oynayarak 1 ile 1,5 milyar TL arasında değişen bir rant oluşturdu.

GRİTV Özel

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri