Dilan Polat operasyonu 'adli' değil 'ticari operasyon' dedirten rakamlar!

1 Kasım'da yapılan operasyon sonrasında Trendyol satış işlemine kapatılan Dilan Polat’a ait firma satışları TMSF’nin satışları açmasından sonra günlük 3 milyon 700 bin TL ciro yaparken, yapılan operasyonun adli değil ticari olduğu kuşkusunu güçlendirdi.

Güzellik Merkezi sahibi Dilan Polat ve Engin Polat ile beraberlerindekilere yönelik 1 Kasım 2023’te yapılan operasyonun üzerinden 2 ayı aşkın zaman geçti. 5 Kasım 2023 günü "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlamaları öne sürülerek sevk edildikleri mahkemece tutuklanan Polat çiftine ait şirketlerin Trendyol üzerinden yaptığı satışlar da durdurulmuştu.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar yapılan araştırmalar ve hazırlanan MASAK raporlarında, kamuoyunda iddia edilenin aksine “KARAPARA” ve “SANAL BAHİS” izine rastlanmadığı kamuoyuna yansımıştı.

Bu arada operasyon talimatını veren Soruşturma Savcısı Gökalp Kökçü’nün, SANAL BAHİS ve KARAPARA iddialarını ortaya atan gazeteci Murat Ağırel ile sık sık görüştüğü ortaya çıkmış, savcı hakkında yürütülen iki ayrı soruşturma nedeniyle HSK’nın Güz Kararnamesiyle başka bir adliyede görevlendirilmişti.

TMSF’NİN SATIŞLARI AÇMASI SONRASI…

Polat ailesinin avukatı Hüseyin Kaya kamuoyuna yaptığı açıklamalarda “müvekkilleri ile ilgili KARAPARA ve SANAL BAHİS iddialarının mesnetsiz olduğunu, ulaşabildikleri bilgilere göre yöneltilebilecek tek suçlamanın Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlaması olabileceğini buna rağmen müvekkillerinin tutukluluk halinin devam ettirilmesi ve şirketlerin satışlarının durdurulmasının telafisi mümkün olmayan zararlara sebep olacağını” ifade etmişti.

TMSF’nin satışları tekrar açma kararı sonrasında ortaya çıkan tablo Avukat Kaya,’yı haklı çıkardı.

TMSF’nin Dilan ve Engin Polat’a ait şirketlerin Trendyol üzerinden satış yapmasına izin vermesinin ardından, şirketin 9 Ocak 2023 tarihli bir günlük satışının 3 milyon 700 bin TL’yi aştığı görüldü.

Bu arada en önemli ayrıntı da satışa açılan şirketin Dilan Polat’a ait Trendyol üzerinden satış yapan ve 380 bin civarı abonesi bulunan eski firmasının değil soruşturmaya konu olan MİLDA firmasının olması. İnternet ortamında satış yapan firmalarda, algoritma eski firmaları öne çıkarırken yeni satışa açılan firmalar uzun bir süre sonra öne çıkmaya başlar ve satışlar artar. TMSF’nin yeni bir firma üzerinden satışa açmasına rağmen 1 günlük satışın 4 milyon TL’ye yaklaşması, eski firma üzerinden satış yapılması durumunda bu rakamın 4-5 misline çıkabileceği anlamına geliyor. Polat Ailesi’nin avukatı Hüseyin Kaya da bu durumu kabul ederek, Dilan Polat ve Engin Polat’ın sadece Trendyol satışıyla günlük kaybının 8-10 milyon TL arasında olduğunu dile getiriyor.

2 SAATTE 500 BİN TL’LİK SATIŞ

Dilan Polat ve beraberindekilerle ilgili kamuoyunda yürütülen itibarsızlaştırma operasyonlarına rağmen şirketin Trendyol üzerinden 1 günlük satışının 3 milyon 700 bin TL olduğu görülürken sadece aynın günün 20:56 ile 23:52 saatleri arasında yani 3 saatte 500 bin TL’lik satış yapması da dikkat çekti.

Dilan Polat ve Engin Polat aleyhinde yürütülen bu kadar itibarsızlaştırma operasyonlarına, KARA PARA ve SANAL BAHİS iddialarına rağmen şirketin internet ortamında satışa açılmasıyla birlikte günlük 4 milyon TL’ye yakın satış yapması, Polat ailesinin mal varlığı üzerinden manipülasyon yapanların yalanlarını da ortaya çıkarmış oldu.

Ortaya çıkan bu tablodan sonra ticari faaliyetleri hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadan tamamen kişisel hırslarla durdurulan firmanın 2 aylık zararını kimin karşılayacağı sorusu gündeme geldi.

Bu arada, soruşturmaya dair gizlilik kararına rağmen Gazataci Murat Ağırel’e sürekli bilgi sızdırdığından şüphelenilen soruşturma savcıcı Göklap Kökçü’ye HSK tarafından “bilgi sızdırmak ve fetö mahrem imamına takipsizlik vermek suçundan” soruşturma açıldığı da öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (44)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNCEL Haberleri