Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gazze'de soykırım suçu işleniyor!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazanda ülkenin her köşesinde "Ramazan ve Ahiret Bilinci" teması çerçevesinde irşat programlarının yapılacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 Yılı Ramazan Ayı Tanıtım Toplantısı'nda önemli konulara değindi. Konuşmasında Filistin'deki zulüm ve trajedilere dikkat çekerek, Gazze'nin dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olduğunu ifade etti. İsrail'in aylardır Gazze'de soykırım suçu işlediğini vurgulayan Erbaş, uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Erbaş, ramazan ayının Müslümanlar için bir uyanış ve diriliş vesilesi olması temennisinde bulundu. Ramazanın, kardeşliğin pekiştiği, dayanışmanın güçlendiği, iyiliklerin çoğaldığı ve umutların yeşerdiği kutlu bir mevsim olduğunu ifade etti.

Ayrıca, ahiret inancının önemine vurgu yaparak, insanın bu dünyadaki varlığına anlam kazandırdığını ve sorumluluk duygusunu pekiştirdiğini söyledi. Ramazan boyunca düzenlenecek irşat programları ve hizmetler hakkında da bilgi verdi.

Erbaş, ramazan ayında dini programların düzenlenmesi konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, insanların dini duygularının istismar edilmemesi ve ibadetlerin polemik konusu yapılmaması gerektiğini vurguladı. Müslüman şahsiyetiyle bağdaşmayan söylem ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri