Düğün takımları kimin? Yargıtay açıkladı

Düğünlerde en fazla tartışma konusu olan düğün takılarının kimin olduğu hakkındaki tartışmaya Yargıtay son noktayı koydu.

Yargıtay'ın aldığı emsal bir kararla birlikte, evli çiftler arasındaki ayrılıklarda takıların paylaşımı konusunda yeni bir düzen getiriliyor.

DÜĞÜNDE TAKILAR KİMİN?

Artık düğünlerde takılan ziynetler cinsiyetle sınırlı olmayacak. Daha önce sadece kadınlara ait olduğu düşünülen uygulama Yargıtay'ın son içtihat değişikliğiyle tarih oluyor. Yapılan değişiklikle, geline takılanlar gelinin malı olacakken, damada takılanlar da artık damadın malı olacak. Ancak belirleyici kriter kişisel kullanıma uygunluk olacak. Bu da demek oluyor ki, kadına özgü takılar kadına ait olacak, diğer takılar ise damadın malı olacak.

YARGITAY'IN KARARI

Avukat Selin Kırhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yargıtay'ın bu kararının yeni evli çiftler arasında heyecan yaratabileceğini belirtti. Takıların kime ait olduğunun belirlenmesinde düğün videoları ve fotoğraflarının inceleneceğini açıklayan Kırhan, bir kuyumcu bilirkişi tarafından oluşturulan raporun bu konuda belirleyici olacağını ifade etti. Bu rapora göre, hangi takının kime ait olduğu kesinleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri