Efsane komutan Saldıray Berk hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk milli ve özgün İHA sistemi olan Bayraktar Mini İHA'larına sahip çıkan Eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, 76 yaşında yaşamını yitirdi.

Eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, Ankara'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

FETÖ'CÜLERİN KUMPASINA MARUZ KALMIŞTI

Berk, görev yaptığı dönemde FETÖ ile ilgili soruşturma yürüten dönemin Erzincan Savcısı İlhan Cihaner ile birlikte Ergenekon davasında yargılanmıştı. Ancak daha sonra hakkındaki davada FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkmıştı. Berk'e dava açan savcı FETÖ üyeliğinden tutuklanmış, Berk ise 2016 yılında beraat etmişti.

İHA'LARA İLK SAHİP ÇIKAN KOMUTANDI

Saldıray Berk, evli ve iki çocuk babasıydı. Yarın Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Ölüm haberi, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu. Bayraktar, vefat haberini şu ifadelerle paylaştı: "Ülkemizin ilk milli ve özgün İHA sistemi olan Bayraktar Mini İHA'larımıza kullanıma sunulduğu dönemde sahip çıkan, deneme sürecinde terör bölgesinde birlikte testler yaptığımız, ömrünü vatanımızın bekası için vakfeden mert komutanımız Orgeneral Saldıray Berk'in vefatını derin bir teessürle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Kıymetli ailesinin, TSK'nın ve Milletimizin başı sağ olsun."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri