Ekonomi kulisleri hareketlendi! Gaye Erkan geri dönüyor

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Erdoğan tarafından görevden alınmıştı. Ekonomi kulislerinde yankılanan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erdoğan'ı ikna etti. Hafize Gaye Erkan, kritik bir göreve getirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevinden aldığı Hafize Gaye Erkan ile ilgili çarpıcı bir iddia, Türkiye'nin siyasi kulislerini hareketlendirdi. Edinilen bilgilere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun görevden alınacağı ve yerine Hafize Gaye Erkan'ın atanacağı konuşuluyor. Bu gelişmeyle birlikte, kamu bankalarının genel müdürlerinde de değişiklikler olabileceği spekülasyonları hız kazandı.

MEHMET ŞİMŞEK'İN İKNA EDİCİ ROLÜ

Haziran ayının başında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna ettiği belirtiliyor. Erdoğan'ın 28 Mayıs 2023 tarihinde yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanı olarak ataması, Türkiye'nin finansal yönetiminde önemli değişikliklere işaret ediyordu. Bu dönemde Hafize Gaye Erkan'ı TCMB Başkanı olarak ataması da dikkat çekmişti.

HAFAİZE GAYE ERKAN'IN ATANMASI İLE İLGİLİ TARİHİ ADIM

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 8 Haziran 2023 tarihinde başkan olan Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ilk kadın başkanı olma unvanını elde etmişti. Ancak, Erkan'ın yeni bir göreve atanmasıyla ilgili spekülasyonlar, Türkiye'nin finansal geleceği üzerinde merak uyandırıyor.

KULİSLERDEKİ DEĞİŞİM BEKLENTİLERİ

Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Hafize Gaye Erkan'ın atanmasıyla birlikte, BDDK'da ve kamu bankalarında da genel müdür değişikliklerinin yaşanabileceği öngörülüyor. Özellikle Ziraat Bankası ve Halkbank genel müdürlerinin değişebileceği konuşulanlar arasında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri