Elektrik aboneliğinde yeni karar

Elektrik faturası desteği alan vatandaşların abonelik sürecinde güvence bedeli alınmayacak. Düzenleme ile bin 634 liraya kadar olan güvence bedeli vatandaşın cebinde kalacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan elektrik faturası desteği alan vatandaşların elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli alınmayacağını duyurdu. Bu kararla birlikte, 3 milyon 721 bin hak sahibi vatandaşın, taşınma durumu olsun ya da olmasın, elektrik aboneliği başlatırken güvence bedeli ödemek zorunda kalmayacak.

Yapılan düzenleme ile söz konusu yardımın ihtiyaç sahiplerine daha etkin bir şekilde ulaştırılması hedefleniyor. Ayrıca, hane üyesi olmayan veya farklı isim üzerine kayıtlı olan elektrik abonelikleri ile usulsüz kullanımın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Güvence bedeli, hane elektrik tüketimine göre belirleniyor ve 681 lira ile 1634 lira arasında değişiyor. Bu bedelin alınmamasıyla, vatandaşların elektrik aboneliği sürecinde finansal olarak daha rahat bir adım atmaları ve elektrik faturası desteğinden tam olarak faydalanmaları sağlanmış olacak. Bu adım, özellikle ekonomik olarak dezavantajlı durumda olan vatandaşların maddi yüklerini azaltmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri