FETÖ'cü Cevheri Güven'in köstebeği polis, ihanetini çift katmanlı şifrelemeyle korumaya almış

Firari FETÖ’cü Cevheri Güven'e bilgi sızdırdığı tespit edilince tutuklanan Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotikle Mücadele Şube Müdürlüğü teknik birim personeli Polis Memuru Serkan Dinçer’e ait dijitallerin incelemesinde sona yaklaşıldı.

Bir süre önce gözaltına alınarak tutuklanan Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Birim personeli Polis Memuru Serkan Dinçer’in el konulan dijital materyallerine yönelik siber incelemenin tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.

Örgüt içinde “Bahadır” kod adını kullandığı ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Cevheri Güven ile ilişkili aynı zamanda bilgi ve belge sızdırdığı ortaya çıkan Serkan

Dinçer, ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyaller üzerindeki Siber incelemesi sonrası ilginç bağlantılara ulaşıldı.

Dinçer, yapılan operasyon sonrası el konulan 3 telefonun ve tabletinin şifrelerini de vermemişti. Siber polisi ve bilirkişi köstebek polis memurunun telefonları incelendi. Yapılan inceleme sonrasında firari FETÖ’cü Cevheri Güven’e köstebeklik yaptığı tespit edilen Serkan Dinçer’in sosyal medyada hesaplar açarak muhalif görünümlü paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

Sabah Gazetesi’nde Halit Turan’ın haberine göre; Dinçer’in, "zahir Çamlıca@zahir23c" isimli X hesabından Cevheri Güven ile benzer paylaşımlar yaptığı, aynı hesaptan Cevheri Güven'e ait X hesabının etiketlediği ve yayınların tekrar dolaşıma sokularak etkileşim sayısının arttırılmaya çalışıldığı görüldü.

Serkan Dinçer'in, cep telefonunun hafızasının iki alana bölündüğü, ilk alanın şifresiz, ikinci kısmın özel şifreli olduğu, ilk bakışta içerik hakkında bilgi edilememesi için kullanıcı tarafından önlemler alındığı, maskeleme yapıldığı belirlendi.

"İHANETİ" ÇİFT KATMANLI ŞİFRELEMEYLE KORUMAYA ALMIŞ

Birçok eposta üzerinden hesap açan polis memurunun, farklı isimlerle İnstagram ve X hesapları açtığı, mesajlaşma uygulamaları ile FETÖ üyesi Cevheri Güven'in yayınlandığı videoların linklerinin paylaşarak etki alanını artırmaya çalıştığı, özellikle FETÖ tarafından gizlilik için kullanılan Proton Mail programını kullandığı belirlendi.

Ayrıca telefon üzerinden belirli bir isim üzerine olmayan, sahte isimlerle açılmış, çoğunlukla Proton ya da Tutanota gibi çift katmanlı şifreleme sistemine sahip e-posta adreslerine farklı içeriklere sahip birçok iddia da telefon içinden çıktı.

Serkan Dinçer'in e-posta ile Emniyet Genel Müdürlüğü personeline yönelik ithamları, FETÖ üyesi firari Cevheri Güven'e göndererek video yayınlarının kaynağını oluşturduğu, halen aktif bazı emniyet personellerinin, mesnetsiz iddia ve ithamlarla görevden alınmasını sağlamaya yönelik, isimsiz imzasız e-postaları, devletin yetkili makamlarına göndererek algı operasyonları yürüttüğü de tespit edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri