Gündemde "İngiliz modeli" var! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı'nda gençlerle buluştu ve sigara bağımlılığıyla mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı" çerçevesinde Vahdettin Köşkü'nde gençler ve sporcularla buluştu. Bu buluşma sırasında sigara bağımlılığına karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı ve önemli sinyaller verdi.

YENİ DÜZENLEMELER GÜNDEMDE

Her yıl Türkiye'de sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybeden insan sayısının 85 bin olduğunu belirten Erdoğan, sigaraya karşı yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti. Bu kapsamda, Birleşik Krallık'ta geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve 2009 yılı sonrasında doğan kişilere sigara ve elektronik sigara satışının yasaklandığı yasayı örnek gösterdi.

BİRLEŞİK KRALLIK'TAN ÖRNEK ALMA ÇAĞRISI

Genç Edward Smith'in açıklamaları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir yasal düzenlemeyi Türkiye'de de hayata geçirmek istediklerini belirtti. Gerekirse Birleşik Krallık ile irtibat kurabileceklerini ifade etti.

NARGİLE KULLANIMINA KARŞI MÜCADELE

Erdoğan, nargile kullanımına da değindi. Nargilenin gençleri zehirlediğini ve mücadele ettiklerini vurguladı. Meyveli nargile gibi çeşitlerin gençleri aldatıcı bir şekilde etkilediğini belirtti ve bu konuda başarılı olacaklarına inandığını dile getirdi. Bu sözler, nargile kullanımına karşı daha etkin önlemler alınacağını gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri