Hafta sonu planı yapanlar dikkat! Sürpriz yağış yaşanabilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Marmara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde, Akdeniz'in Toroslar bölgesinde, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve Ordu çevreleri ile İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması bekleniyor. Rize ve Artvin'de ise çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Yağışların beraberinde getirebileceği sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının Doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece arasında düşeceği, batı kesimlerinde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİNDE YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Marmara Bölgesi'nde Balıkesir ve Çanakkale dışında kalan yerlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul'da yağışlar özellikle Avrupa yakasında kuvvetli şekilde görülecek. Kırklareli de kuvvetli yağışların görüleceği bölgeler arasında.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

  • Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. İzmir ve Manisa'da sıcaklıklar 30 derece civarında seyredecek.
  • Akdeniz Bölgesi: Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar etkili olacak.
  • İç Anadolu Bölgesi: Kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara'da yağışlar öğle saatlerinde başlayacak.
  • Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışlar bekleniyor.
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Bölgenin kuzey ve doğusunda sağanak yağışlar etkili olacak. Erzurum ve Kars gibi illerde yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

Doğu Karadeniz ve Ege Denizi'nde fırtına bekleniyor. Rüzgarın zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, yağışların etkili olacağı bölgelerde su baskını, ani sel ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı. Yağışların yoğun olduğu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları önem arz ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri