Hurma alışverişinde dikkat edilmesi gerekenler

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hurma alışverişleri artmaya başladı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hurma alışverişlerinde artış gözlenmeye başladı. Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan hurma, bu dönemde talep görmeye devam ediyor. Ancak esnaf, vatandaşları taze hurma alma konusunda uyararak dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Geçen yıldan kalan hurmaların satılabilme ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten esnaf, taze hurmaların daha canlı renklerde olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, farklı ülkelerde yetiştirilen hurmaların besin değerlerinin ve şeker oranlarının farklılık gösterebileceği, özellikle diyabet hastalarının bu konuda dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuluyor. Diyabet hastalarına özel olarak şeker oranı daha düşük olan diyet hurmalarının tercih edilmesi tavsiye ediliyor.

Eskişehir'de uzun yıllardır esnaflık yapan Recai Polat, diyabet hastalarına özel diyet hurmaları tavsiyesinde bulunarak İran hurmalarını öneriyor. Şeker oranı daha düşük olan bu hurmaların diyabet hastaları için daha uygun olduğunu belirtiyor. Ayrıca, taze hurmaların tercih edilmesi konusunda da uyarıda bulunan Polat, geçen seneden kalan hurmalar yerine taze ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Fiyatlar konusunda da bilgi veren Polat, İran ve Medine hurmalarının uygun seçenekler olduğunu belirtiyor. İran hurmalarının fiyatının 180 lira civarında olduğunu söylerken, Medine hurmalarının ise 400 ile 500 lira arasında değiştiğini ifade ediyor. En iri ve etli olan Kudüs hurmalarının fiyatının ise 280 ila 300 lira arasında değiştiğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri