İl il Meteoroloji'den uyarı yapıldı! Dikkatli olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre il il uyarı yapıldı. Bugün hava nasıl olacak? diye merak edenler için de hava durumu belli oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzeydoğu ve güney kesimlerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde kuvvetli yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR KUVVETLİ OLACAK

Tahminlere göre, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesi, İskenderun Körfezi çevresi, İç Anadolu’nun güneybatısı ve Orta Karadeniz kıyılarında sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Orta ve Doğu Karadeniz'in doğusu, Antalya'nın iç kesimleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı uyardı.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceği, kuzey bölgelerde parçalı bulutlu, güneydoğu ve doğu bölgelerinde ise açık hava koşullarının hakim olacağı bildirildi. Marmara ve Ege bölgelerinde de parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

RÜZGAR UYARISI: ORTA KUVVETTE ESECEK

Rüzgar, kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek. Doğu kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden esmesi beklenen rüzgarın zaman zaman şiddetli olabileceği ifade ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR İÇİN TEDBİRLİ OLUN

Meteoroloji, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde, ayrıca Antalya'nın iç kesimleri ve Isparta’nın doğu bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği için vatandaşların sel ve su baskını gibi risklere karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri