İmar Planı Revizyon çalışmalarında yeni gelişme!

Erzincan'da 2019 yılında belediyeye bağlanan 9 belde ile 3 köy ve mevcut belediye sınırlarını kapsayan İmar Planı Revizyon çalışmalarının 1. etabını oluşturan zemin etüt, arazi kontrol ve analiz çalışmaları tamamlandı.

Erzincan'da, 2019 yılında belediyeye bağlanan 9 belde ile 3 köy ve mevcut belediye sınırlarını kapsayan İmar Planı Revizyon çalışmalarının 1. etabı olan zemin etüt, arazi kontrol ve analiz çalışmaları başarıyla tamamlandı.

Belediye Başkanı Bekir Aksun'un liderliğinde gerçekleştirilen İmar Planı Revizyonu değerlendirme toplantısında, başkan yardımcıları, imar komisyonu meclis üyeleri, belediyenin imar müdürlüğü personeli ve yüklenici firma yetkilileri bir araya geldi.

2024 İÇİNDE TAMAMLANACAK

İller Bankası koordinasyonunda yürütülen bu çalışmalarda planlama aşamasına geçilmiş olup, vatandaşların talepleri de dikkate alınarak Erzincan'ın geleceğini şekillendirecek, depreme dayanıklı yapılaşmayı sağlayacak, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarını artıracak olan İmar Planı oluşturulacak. Planlama sürecinin 2024 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Bekir Aksun, "Revizyon çalışması ile ilgili son noktaya geldik. Zemin etüdü ve alan çalışması tamamlandı, revizyona hazır hale getirildi. Komisyonumuz ilgili alanları değerlendirmeye başlayacak ve 2024'ün sonuna kadar revizyonu tamamlamış olacağız. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Güzel bir Erzincan nasıl oluşturabiliriz, yeşil bir Erzincan nasıl şekillendirebiliriz, bunun planlamasını yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Planlama sürecinin tüm şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri