İnternet üzerinden cinsel şantaj yaptılar! 6 saat içinde öldü

Nijerya'nın Lagos kentinde yaşayan Samuel ve Samson Ogoshi adlı kardeşler tarafından hedef alınan Jordan DeMay öldü.

2022 yılında, Nijerya’nın Lagos kentinde yaşayan Samuel ve Samson Ogoshi adlı kardeşler, Jordan DeMay adlı genç bir kişiyi hedef aldılar. DeMay, Ogoshi kardeşlerin tehditleri sonucu hayatını kaybetti. Kardeşler, DeMay’e cinsel içerikli fotoğraflar gönderdikten sonra, onu kendi müstehcen fotoğraflarını göndermeye ikna ettiler ve bu fotoğrafları internette yayımlamakla tehdit ettiler.

Annenin Farkındalık Çabası

Jordan’ın annesi Jenn Buta, oğlunun yaşadıklarını gençleri bilinçlendirmek için TikTok hesabında paylaşıyor ve videoları bir milyondan fazla beğeni alıyor. Buta, özellikle Nijerya’da bulunan suçlular konusunda gençleri uyarıyor.

Nijerya Polisinin Açıklaması

Nijerya Polisi, bu tür suçları ciddiye almadıkları iddialarını reddederek, bu iddiaların “gülünç” olduğunu belirtti. 20 ve 22 yaşlarındaki Ogoshi kardeşler, şu anda ABD’de cezalandırılmayı bekliyorlar.

Uluslararası İşbirliği ve Eğilimler

Nijerya Ulusal Siber Suç Merkezi’nden teknik yetkililer, İngiltere’deki Ulusal Suçla Mücadele Ajansı (NCA) ile işbirliğini geliştirmek için görüşmeler yapıyor. NCA, tehditlerdeki artış konusunda çocuklara ve okullara uyarıda bulundu. Cinsel şantaj tehditleri, başta Batı Afrika ülkeleri olmak üzere, Güney Doğu Asya ülkelerinden de geliyor.

Siber Suçlar ve Yahoo Boys

Siber güvenlik araştırmacıları, bu tür suçların sıklıkla Nijerya’daki “Yahoo Boys” ile bağlantılı olduğunu belirtiyor. Bu grup, 2000’li yılların başında Yahoo e-postalarıyla ilişkili bir siber suç dalgasının ardından bu ismi almıştı.

Nijerya’nın Tepkisi

Nijerya Siber Suç Merkezi Müdürü Uche Ifeanyi Henry, suçluların üzerine sert bir şekilde gidildiğini ve Nijerya’nın sorunu ciddiye aldığını ifade etti. Henry, hükümetin siber suçlarla mücadele için son teknolojilerle donatılmış bir merkeze milyonlarca dolar harcadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri