İstanbul Havalimanı'nda korkutan kaza!

İstanbul Havalimanı'nda bir kargo uçağı ön tekerleği açılmayınca gövde üzerine iniş yapmak zorunda kaldı. Korkutan olayda ölü ve yaralının bulunmadığı açıklandı.

İstanbul Havalimanı'nda yaşanan olayda bir kargo uçağının iniş takımlarının hidrolik arızası nedeniyle açılmadı. Uçak, bu nedenle gövde üzerine iniş yapmak üzere alçalmaya başladı. Neyse ki, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmaksızın uçak güvenli bir şekilde gövde üzerine indi. İşte o anlar kameralara yansıdı.

İTFAİYE EKİPLERİ HAZIRLIKLI

ABD merkezli bir kargo şirketine ait olan FX6238 sefer sayılı Boeing 763 tipi uçak, saat 08.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na yaklaştı. Paris-İstanbul seferini yapan uçağın hidrolik arızası, İGA ve havalimanı itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Yangın riskine karşı ekipler, uçağa müdahale etmek üzere teyakkuzda bekledi.

UÇAKLAR FARKLI PİSTLERE YÖNLENDİRİLDİ

Pilot, havalimanı yetkilileriyle sürekli iletişim halinde olarak uçağı başarılı bir şekilde gövde üzerine indirdi. Bu olayın hava trafiğini etkilememesi için diğer uçuşlar, havalimanının farklı pistlerine yönlendirildi. Böylece, İstanbul Havalimanı'nda normal hava trafiği devam etti.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaparak şunları belirtti: "Bugün Fransa'dan İstanbul'a kargo seferi yapmakta olan Fedex Havayolları'na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07.55'te hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımının açılmadığı bilgisini verdi. Saat 08.17'de 16R pistine başarılı bir şekilde iniş yaptı ve pistte kaldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Başkanlığımız, uzmanlar görevlendirerek araştırma ve inceleme çalışmalarına başlamıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri