İYİ Parti İBB'de 'korsan Grup seçimi' ve 'evrakta sahtecilik' tartışması

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, İbrahim Özkan’ın da katıldığı TV100 canlı yayınında Özkan ve beraberindekilerin, İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili seçiminde “evrakta sahtecilik” yapıldığı iddiasında bulundu.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Grubunda yapılan Grup Başkanvekilliği seçimlerine dair tartışmalar sürüyor. İYİ Parti’den ihraç istemiyle disipline sevk edilince İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan TV100 canlı yayınına katıldı. Özkan’ın canlı yayına katıldığını öğrenen çok sayıda İYİ Parti teşkilat mensubu, TV100 stüdyolarının olduğu binanın önünde “Teşkilat burada satılmışlar nerede” sloganları attı.

İbrahim Özken, katıldığı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisi ve danışmanlarıyla yürüttüğü tek tek anlatırken, programa telefonla katılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Özkan ve bazı Belediye Meclis Üyelerinin, İl Başkanlığından habersiz toplantı ve seçim yaptığı bilgisini paylaştı.

İbrahim Özkan’ın da stüdyoda olduğu sırada açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun, “O gün orada arkadaşlarımız bir toplantı yapıyorlar bizim bilgimiz dahilinde değil bu toplantı. Bir İl Başkanlığı var, teşkilatla meclis üyeleri arasında bir uyum olması gerekiyor bu uyum içerisinde biz de İL Başkanlığı olarak dedik ki kendi aranızda birini belirleyin beni de bilgilendirin sonrasında usulüne uygun bir seçim yapalım. Ama arkadaşlar bir anda seçim yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Program moderatörü Gürkan Hacır, Coşkun’un açıklamalarını şaşkınlıkla dinledikten sonra, “Sizin bilginiz dışında toplandılar ev sizi bilgilendirmediler öyle mi?” diye sordu. Coşkun bu soruya “Aynen öyle” cevabını verdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Çarşamba günü yapılan toplantının tarihinin Salı günü olarak atıldığını, toplantı karar defterinde o gün orada olmayan bir Meclis Üyesinin de varmış gibi yazıldığını dile getirdi.

İbrahim Özkan’ın, İl Başkanı Yücel Coşkun’un bu açıklamalarına itiraz etmediği görülürken, orada bulunmayan üyenin karar defterine imza atması için defterin Özkan’ın yakınları tarafından ilgili meclis üyesine götürüldüğü ortaya çıktı. Bu arada İYİ Parti İl Başkanı Yücel’in, yapılan işlemi evrakta sahtecilik olarak değerlendirdiği görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri