İYİ Parti'de önemli isimlerin Müsavat Dervişoğlu'na destek açıklamaları devam ediyor

27 Nisan’da yapılacak İYİ parti Olağanüstü Kongresi öncesinde partinin önemli isimlerinin Musavvat Dervişoğlu’na yönelik destek açıklamaları devam ediyor. Son olarak ABB eski Meclis Üyesi Kerem Erdem de Dervişoğlu’nu desteklediğini açıkladı.

İYİ Parti’nin 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Büyük Kurultayı öncesi partinin önemli isimlerinin adaylardan Musavvat Dervişoğlu’na yönelik destek açıklamaları sürüyor.

İYİ Parti Genel Başkan Adaylarından Musavvat Dervişoğl’nun bugün Parti Genel Merkezi’nde yaptığı Genel Başkan Adaylığı açıklamasına tavrının ne olacağı en çok merak edilen İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz’ın da aralarında yer aldığı çok sayıda milletvekilinin katıldığı gözlenirken, delegeler üzerinde etkisi olan isimler de Musavvad Dervişoğlu’ndan yana destek açıklaması yapıyor.

İYİ Parti geçtiğimiz dönem Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Tokat Vakfı Başkanı Kerem Erdem, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bazı adayları işaret ederken zehir zemberek ifadeler kullanırken, Kurultayda da Musavvat Dervişoğlu’nu desteklediğini açıkladı.

Erdem’in açıklamasında kullandığı, “…istifa etmedikleri halde parti kimliği ve rozeti ile partimizi ve biz adayları içerden nasıl hançerlediklerine şahit oldum. Maalesef bu insanların İYİ Parti rozeti taşımalarına rağmen başka bir siyasi partinin adayı ve adaylarına destek ve oy istediklerini de gördüğüm…” ifadelerinin Koray Aydın ve ekibini hedef aldığı şeklinde değerlendirildi.

İşte Tokat Vakfı Başkanı da olan İYİ Parti önceki dönem ABB Meclis Üyesi Kerem Erdem’in açıklamasının tam metni:

“Siyasi hayatımın çoğunluğu Milliyetçi Hareket Partisi’nde geçti. Kerem Erdem olarak misyonum her zaman içerisinde bulunduğum siyasi partinin ilkelerine ve ahlakına bağlı kalmak olmuştur. İlkelere göre hareket ettim bu dönemde parti içi muhalefet yaptığım zamanlar oldu. Her ne kadar muhalefet yapmış olsam da alınan sonuca bakmadan partimin bir oy daha fazla alması adına mücadeleme devam ettim.

Siyasi hayatıma Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki kurultay sürecinden bugüne kadar İYİ Parti’de devam ediyorum. Bu süreçte 2019-2024 yılları arasında İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Üst kurul delegesi oldum. Ardından Genel Merkezimiz Etimesgut ilçesinde 1. Sıra Meclis Üyesi adaylığını şahsıma tevdi eden ve ben de bu görevi lâyıkıyla yerine getirmek adına var gücümle ekibimle birlikte çalıştım.

Bu süreçte; istifa etmedikleri halde parti kimliği ve rozeti ile partimizi ve biz adayları içerden nasıl hançerlediklerine şahit oldum. Maalesef bu insanların İYİ Parti rozeti taşımalarına rağmen başka bir siyasi partinin adayına adaylarına destek ve oy istediklerini de gördüğüm.

Gün birlik olma partimizi yeniden 2017’deki kuruluşundaki ruhuna ve heyecanla ulaştırmak için el ele verip hep beraber daha ileriye götürme günüdür.

Kahrolsun istibdat, yaşasın Hürriyet, Adalet, Müsavat Meşveret.

Bütün bu açıklamaları kapsamda İYİ Parti Olağanüstü Kongresinde Sayın Musavvat DERVİŞOĞLU’nu destekleme kararı mı kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri