İzmir'de 2 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-13" operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van'da gerçekleştirilen "Mahzen-13" operasyonları hakkında bilgi vererek, 2 suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda toplam 25 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, operasyonlarda elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun yaptığı 2 ayrı suç örgütünün etkisiz hale getirildiği açıklandı. Operasyonlarda, 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya el konuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar neticesinde suç örgütü üyelerinin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi. Bu suçlar arasında, örgüt kurma, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirme girişimleri, işyerlerini kurşunlama, silahlı tehditlerle senet imzalatma, para tahsilatı yapma, silah ticareti, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliği tehlikeye sokma ve kanuna muhalefet gibi suçlar bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri