Kamuda tasarrufun ilk adımları TBMM'de atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizdi. Erdoğan'ın sözlerinden sonra tasarrufun ilk adımları TBMM'de atıldı.

31 Mart seçimlerinde alınan sonuçların ardından AK Parti, ekonomik değerlendirmeler yaparak "sandığı iyi okumak" amacıyla tasarruf tedbirleri almaya karar verdi. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "kamuda tasarruf" yapacaklarını duyurdular. Tasarruf adımlarının ilk örnekleri dün görülmeye başlandı.

23 NİSAN RESEPSİYONUNDA TASARRUF

Dün Anıtkabir'de gerçekleşen resmi törene TBMM Başkanı ve milletvekilleri tek bir otobüsle katıldı. Bu tasarruf tedbirleri, Meclis'te düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda da kendini gösterdi.

SADE BİR MENÜ TERCİH EDİLDİ

Önceki yıllarda kuzu, hindi gibi zengin yemek çeşitlerinin sunulduğu resepsiyonda bu yıl daha sade bir menü hazırlandı. Menüde kuru pasta, börek, biber dolması, mercimek köftesi gibi yemeklerin yanı sıra, konuklara meyve suyu ikram edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, tasarruf tedbirleriyle ilgili şunları söyledi: "Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız. Bunun için gereği neyse hükümet olarak yapmakta kararlıyız. Önceliğimiz ve birinci hedefimiz, tasarrufu kamu harcamalarında uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmaktır. Bunu daha önce başardık, yine başaracağız."

Bu adımlar, ekonomik dengelerin korunması ve milletin refahının artırılması amacıyla atılan önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. AK Parti'nin alacağı diğer tedbirler ve uygulamaların da yakından takip edileceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri