Kapatılan özel okulun sahipleri öğretmenleri dövdü! Şoke eden anlar...

Kastamonu'da kapatılan bir özel okulun yöneticileri ile okulda çalışan öğretmenler arasında, arabulucu görüşmesi sırasında arbede çıktı. Okul yöneticileri tarafından darp edilen 3 öğretmen ile bir öğretmenin nişanlısı yaralandı.

Kastamonu’da, faaliyetlerine son veren özel bir okulun sahibi ve yakınları tarafından darbedildiğini iddia eden öğretmenler, durumu yargıya taşıdı. Olay, okul sahibi tarafından öğretmenlerin ödemelerini görüşmek üzere Doğa Kültür Köyü Öğretmenevi'ne çağrılmaları sonrasında gerçekleşti.

TOPLANTI TARTIŞMAYA, TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Okulun kapatılması kararı sonrasında ödeme konusunda görüşmek üzere çağrılan öğretmenler, toplantının ardından çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine zor anlar yaşadı. İddiaya göre, okul sahibi M.E. ve yakınları O.E., İ.E.E. ve Y.F.Ö., 3 öğretmen ile bir öğretmenin nişanlısını darp etti. Mağdurlar, olayın ardından jandarmaya giderek şikayetçi oldu ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurarak darp raporu aldı.

ÖĞRETMENLERİN AÇIKLAMALARI

Öğretmenlerden Ali Özçağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek yıl için okul ile sözleşme yapmış olmalarına rağmen okulun aniden kapatıldığını ve bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Özçağlı, görüşme için gittiğinde okul sahibinin oğlunun kendisine sarılmak istediğini söyleyerek, "Hocam sana bir sarılayım" dediğini, ancak sonrasında sebepsiz yere darp etmeye başladığını anlattı. Özçağlı, olay sırasında yere düşürüldüğünü ve 3-4 kişi tarafından darp edildiğini belirtti.

DİĞER ÖĞRETMENLERİN MÜDAHALESİ

Görüşme sırasında diğer öğretmenlerin kavgayı ayırmaya çalıştığını dile getiren Özçağlı, müdahale etmek isteyen öğretmenlerin de saldırıya uğradığını ve yere düşürüldüğünü söyledi. Ayrıca, olay anını kaydetmek isteyen bir öğretmenin engellenmeye çalışıldığını ve bu esnada küfürlere maruz kaldığını ifade etti.

SALDIRI PLANLI MI?

Öğretmenlerden Onur Yalçın ise Ali Özçağlı’ya okul sahibinin kasıtlı olarak saldırdığını öne sürerek, “Bir anda birkaç kişi Ali hocamızın yanına geldi. Arkamızı döndüğümüzde Ali hocam yerdeydi. Bu saldırı planlanmış, kasıtlı olarak yapılmış. Bizlerin Ali hocamızın yanına gitmesini engellediler” dedi.

OLAY YERİNDE TANIKLARIN İFADELERİ

Olay yerinde bulunan ve öğretmen nişanlısının görüşmesi için orada olduğunu belirten Ahmet Er, olayın aniden geliştiğini ve Ali hocanın yere düşürülerek darp edildiğini gördüğünü ifade etti. Er, “Nişanlım binaya çıktıktan sonra ortalık bir anda karıştı. Ali hocamız yerde yatıyor ve darbediliyordu. Panikle kavgayı ayırmaya çalıştık, fakat okul sahipleri bana da saldırdı ve yere yıktılar. Aldığım darbe sonucu baş dönmesi yaşıyorum” şeklinde konuştu.

DÜĞÜN ÖNCESİ HASTANEYE DÜŞTÜLER

Öğretmenlerden Ece Bahar ise olay günü nişanlısı Ahmet Er ile birlikte toplantıya katıldığını ve ardından okulun arabulucusu ile görüşmek için üst kata çıktığını belirtti. Bahar, “Görüşme esnasında aşağıdan gelen sesleri duydum. Camdan baktığımda okul sahiplerinin öğretmenlere saldırdığını gördüm. Yarın düğünümüz var, ancak şu an hastanedeyiz ve darp raporu alıyoruz. Gerçekten çok üzgünüz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri