KPSS lisans sınav yerleri açıklandı (2024 KPSS sınav giriş belgesi sorgulama)

2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Oturumları Sınava Giriş Belgeleri erişime açıldı.Adaylar, KPSS Sınavı Giriş Belgelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), 2024 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Oturumları için sınav giriş belgelerini yayımladı. Adaylar, sınav yerlerini ve diğer detayları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden edinebilirler. Sınav giriş belgelerini almak için 04 Temmuz 2024 tarihinden itibaren https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Belgeler, T.C. Kimlik numaranız ve aday şifrenizle erişime açılmış durumdadır.

Sınav Tarihleri ve Oturumları

  • Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Oturumları: 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar bu oturumlar için sınav giriş belgelerini saat 10.00'a kadar edinmelidirler. Sınav saatinde gecikmeler yaşanmaması için belgelerin erken saatlerde alınması önemlidir.

  • Alan Bilgisi Testi (1. ve 2. Gün Oturumları): 20 Temmuz 2024 (1. gün) ve 21 Temmuz 2024 (2. gün) tarihlerinde yapılacak.

  • Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): ÖABT, 4 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenecek.

Önemli Hatırlatma

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, sınav binalarına giriş saatleriyle ilgili önemli bilgiler verilmiştir:

  • Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

  • Eğitim Bilimleri oturumu için adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınav günü ve saatlerine dikkat edilmesi, sınav sürecinin sorunsuz geçmesi açısından önemlidir. Adayların sınav yerlerine zamanında ulaşmaları ve gerekli belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri