Küresel kesinti sonrası THY'den yeni açıklama: 'Operasyonlarımız normal seyrine dönmektedir'

Dünya genelinde yazılım kaynaklı yaşanan problem nedeniyle birçok havayolu şirketinin biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandı.

Global yazılım kaynaklı bir sorun, başta havayolu şirketleri olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları (THY) ve Ajet yolcuları, sabah saatlerinde biletleme ve rezervasyon işlemlerini gerçekleştiremedi. Uçuşlarda herhangi bir aksama yaşanmamasına rağmen, sorunun büyük ölçüde giderildiği öğrenildi.

"GEREKLİ AKSİYONLAR ALINMAKTADIR"

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtti. Üstün, "Değerli yolcularımız, bilgi sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz. Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz." dedi.

GLOBAL ETKİLER VE TEDBİRLER

Yaşanan yazılım sorunu, havayolu şirketlerinin yanı sıra farklı sektörlerdeki operasyonları da etkiledi. Sorunun çözümü için yoğun çaba sarf edilirken, yazılım şirketleri ve ilgili sektörler işbirliği içinde çalışarak aksaklıkların giderilmesi için gerekli tedbirleri alıyor.

Bu tür sorunlar, küresel ölçekte operasyonları etkileyebilir ve hızlı çözüm gerektirir. Havayolu şirketleri, yolcuların mağduriyetini en aza indirmek için çalışmaya devam ediyor. THY ve diğer etkilenen firmalar, sorunun tamamen giderilmesi için gerekli adımları atıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri