Kuvvetli yağışlar geliyor: Sel ve su baskınlarına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Osmaniye, Çankırı, Hatay kıyıları, Ankara'nın kuzey kesimleri ve Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIĞINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bu durum, özellikle kuzey bölgelerde yağışların etkisini artırmasına neden olabilir.

RÜZGAR: KUZEYDEN HAFİF, ARA SIRA ORTA KUVVETTE

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde ise güney ve batı yönlerinden esmesi bekleniyor. Yağışlı bölgelerde yağış anında rüzgarın kuvvetlenmesi mümkün.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan'da beklenen kuvvetli yağışlar ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına yol açabilir. Yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGESEL HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerde yer yer parçalı bulutlu.
AKDENİZ: Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri