Mansur Yavaş’ın müjdesi ‘Ethem Sancak çok kazansın diye arızalanınca’ Ankaralıya zulme dönüştü

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Metro duraklarına yerleştirdiği kioskların nakit para ile yükleme ünitesinin sık sık arıza yapması vatandaşlara ulaşım zulmüne dönüştü. Para yükleyemeyen vatandaşlar Metrodan indirilmek istendi.

CHP’li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Metro istasyonlarında sık sık arızalanan kiosklarla vatandaşa adeta zulmediyor.

SendikaOrg’un haberine göre; Ankara’da MTA Metro İstasyonu’ndan kiosk cihazlarının bozuk olması sebebiyle yolcular kartlarına para yükleyemeyince güvenlikler tarafından daha yüksek ücret ödeyecekleri kredi kartıyla ödeme yapmaya yönlendirildi. Bunu kabul etmeyip metroya parasız binen yolcular ise metrodan indirilmek istendi. Diğer yolcuların tepki göstermesi sonucu güvenlikler geri adım atmak zorunda kaldı.

Ankara’da dün (12 Ağustos) MTA Metro İstasyonu’ndan kiosk cihazlarının bozuk olması sebebiyle yolcular kartlarına para yükleyemedi. Metro güvenliklerinin yolculara sunduğu çözüm ise kredi kartlarıyla binilmesi veya dolmuşa binilmesi oldu. Ancak Ankarakart ile biniş 21 lirayken kredi kartıyla biniş 25 lira.

Belediyenin hatasından kaynaklanan bu duruma bir grup yolcu itiraz ederek turnikeden ödeme yapmadan geçti. Metro güvenliği parasız geçen yolculara engel olamayınca metroyu hareket ettirmemek ile tehdit etti. Hatanın belediyeden kaynaklandığını, bunun için fazla para vermeyi kabul etmediklerini söyleyen yolcular da güvenliğe tepki gösterince güvenlik geri adım atmak zorunda kaldı. Metronun kapıları kapandı ve yola devam etti.

ABB’NİN ‘MÜJDE’Sİ ANKARALILARA ZULÜM OLDU

Yaşanan gerilim münferit değil. Pek çok Ankaralı bozuk kiosklardan şikayetçi. Sebebi ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ücret toplama sisteminde yaptığı değişiklik. ABB, ASİS Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. ile yaptığı yeni sözleşmeyi ‘müjde’ olarak duyurdu.

Sistemin değişmesinin ardından Ankarakart’a kredi kartıyla yapılan yüklemelerden komisyon alınmaya başlandı. Nakit yüklemelerde kesinti yok ancak nakit yüklemeler sadece kiosk cihazlarında yapılabiliyor. Kiosk cihazları ise sık sık bozuluyor. Metro istasyonlarında çalışan kiosk cihazı bulmak adeta işkenceye dönüyor. Anlaşmanın ardından cihazların bozulması sıklaştı, tamiratları ise daha da gecikti. Milyonlarca Ankaralı, internet üzerinden komisyon ödeyerek kredi kartlarıyla yükleme yapmaya mecbur bırakıldı.

Ankaralılara ‘çözüm’ olarak sunulan bir diğer yol ise kredi kartıyla ödeme yapmak. Ancak zaten 21 lira olan iniş ücreti, kredi kartıyla ödeme yapıldığında 25 liraya yükseliyor.

Sözleşmenin yapıldığı ASİS’in yönetim kurulunda ise tanıdık bir isim var: Ethem Sancak. Daha önce bu şirkete ne kadar para verildiğine, yapılan yüklemelerin ne kadar süreyle şirketin tasarrufunda kaldığına dair detaylar ise sorulmasına rağmen yanıtsız bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri