Mansur Yavaş’ın savunmasındaki 'belge' İçişleri müfettişlerinin 'imza attığı' büyük SKANDALI da ortaya çıkardı

ABB'nin AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın iddialarına verdiği cevaba eklediği belge, savcılığın, Mansur Yavaş ve ekibi için soruşturma izni talebini reddeden İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin "imza attığı" skandalı da ortaya çıkardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığı iş ve işlemlerle bu proje kapsamında yapılan ihalelerin hukuka aykırı olduğu yönündeki suç duyurusu ve savcılığın soruşturma izni talebine İçişleri Bakanlığı tarafından RED kararı verilmişti.

________

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın bugün x sosyal medya platformundan yaptığı ve Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili sorulara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal hesabından verilen cevap, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2022/107661 sayılı soruşturma kapsamında talep ettiği “soruşturma iznine” RET kararı verirken sıraladıkları gerekçeleri de boşa düşürdü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi hesabından AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’a verilen cevapta, “iç teftişin bitirilip 5 Aralık 2023 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu” ifadeleri dikkat çekti.

Söz konusu paylaşım ekinde yer alan suç duyurusu belgesinde, GRİ TV Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı birçok konuyu içeren suç duyurusunda yer alan ve Savcılığın İçişleri Bakanlığı’ndan 2022/107661 sayılı soruşturma kapsamında soruşturma izni istemesi sonrasında, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin “hukuksuzluk” olarak görmediği iddiaları da içerdiği görüldü.

ŞİMDİ BURADA CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR ŞUNLAR:

1- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere savcılıklar bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş ile ilgili kaç adet soruşturma izni talebinde bulundu.

2- ABB ve Mansur Yavaş ile ilgili savcılıklardan gelen soruşturma izni talebinin kaç tanesine RED kararı verildi.

3- Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulunun savcılığa başvuracak kadar hukuksuzluk olduğu kanaatine vardığı ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Mamak Kentsel Dönüşüm Projesindeki iş ve işlemlerle ilgili, İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Zihni Çakır’ın suç duyurusuyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında talep edilen soruşturma izni talebine, “bütün iş ve işlemlerin hukuka ve mevzuata uygun” olduğu gerekçesiyle neden ve nasıl RED cevabı verdi.

4- AK Parti ya da MHP’li belediyeler ya da başka illerdeki CHP’li belediyelerle ilgili benzer suçlamalarla savcılıklardan gelen soruşturma izni talebine ne tür kararlar verildi?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri