Mehmetçik PKK'nın tuzağını bozdu! Tonlarca patlayıcı imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde mühimmat deposuna dönüştürdüğü yerlerin dikkatli şekilde imha edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki onlarca köyü işgal eden ve bu köyleri ateşe veren terör örgütü PKK'nın, sivil halkın hayatını hiçe sayarak köy merkezlerinde mühimmat depoları oluşturduğu ve bunları havaya uçurduğu belirtildi. PKK'nın insanlık dışı hareket etmeyi sürdürdüğü vurgulandı.

PKK'NIN YENİ STRATEJİSİ: MABET YAKINLARINA MÜHİMMAT DEPOLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü başarılı operasyonlar karşısında tutunamayacağını anlayan PKK'nın, Metina ve Gapnerk Dağı arasında kalan bölgedeki köylerde mabetlerin yakınında mühimmat depoları oluşturduğu ifade edildi. Açıklamada, Dergele köyündeki caminin her iki tarafında mühimmat depolarının daha önce tespit edildiği ve bu depoların terör örgütü tarafından havaya uçurulduğu belirtildi.

MİSKA KÖYÜNDEKİ DURUM

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Miska köyündeki kilise çevresinde de mühimmat depolarının tespit edildiği bildirildi. Kilisenin yakınında bulunan bir evde tonlarca patlayıcı madde, mühimmat ve silahın depolandığı ve bu malzemenin Mehmetçiğin müdahalesine engel olmak maksadıyla tuzaklandığı ifade edildi. Mühimmat deposuna çevrilen kilisenin yakınındaki evin durumu hakkında yerel yönetim ve Peşmergenin bilgilendirildiği aktarıldı.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN TİTİZ OPERASYONLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bölge halkının güvenliğini sağlamak amacıyla mühimmat deposuna dönüştürülen bu tür yerleri dikkatli şekilde müdahale ederek imha ettiği bildirildi. Bu kapsamda, terör örgütü PKK'nın insanlık dışı eylemleriyle mücadele etmek ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla operasyonların sürdürüleceği vurgulandı.

BÖLGEDEKİ DİĞER OPERASYONLAR

MSB'nin açıklamasına göre, farklı bölgelerde de terör örgütüne karşı operasyonlar devam ediyor. Son olarak, üç bölgede toplam dokuz PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bu operasyonlar, terör örgütünün hareket alanını daraltarak bölgedeki güvenliği artırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri