Meteoroloji göz gözü görmeyecek diyerek uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'da sis ve pus etkili olmasına işaret edip vatandaşlara uyarıda bulundu. İl il hava durumu detayları haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonu boyunca ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle akşam saatlerinde Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar zaman zaman gök gürültülü olabilir. Gece ve sabah saatlerinde ise Marmara ve iç bölgelerde pus ve yer yer sis etkili olacak.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU:

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönden esecek olup, doğu kesimlerde kuzeyli rüzgarlar etkili olacak ve hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

SEÇİM GÜNÜ HAVA DURUMU:

31 Mart Pazar günü için hava durumu, genel olarak yağışsız bir gün olacağını gösteriyor. Ankara'da hava sıcaklığı 23 derece civarında seyrederken, İstanbul'da 19 derece ve İzmir'de ise 26 derece civarında seyredecek. Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklık 29-30 dereceye kadar yükselebilirken, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise çığ tehlikesi devam ediyor.

UYARILAR VE ÖNLEMLER:

  • Toz Taşınımı Uyarısı: Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yer yer toz taşınımı olabileceğinden, olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ve seyahat edecek kişilerin dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Hafta sonu ve seçim günü için hava durumu ve olası riskler hakkında vatandaşların bilinçli olmaları, dikkatli ve tedbirli davranmaları önem taşımaktadır. Meteorolojik uyarı ve önerilere dikkat edilerek güvenli bir hafta sonu geçirilmesi temenni edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri