Meteoroloji il il duyurdu! O illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların, özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Bu durum, özellikle sıcak yaz günlerinde vatandaşların dikkatli olmasını gerektiriyor.

RÜZGAR: KUVVETLİ ESİŞLER

Genel olarak kuzeyli yönlerden esmesi beklenen rüzgar, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR: KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğleden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

EGE

Ege Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların, Eskişehir, Çankırı ve Yozgat çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Bölgenin kuzey ve batısı ile Muş ve Van çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Öğleden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Bu meteorolojik değerlendirmeler ışığında, vatandaşların yağış ve rüzgar uyarılarına dikkat etmeleri önemle tavsiye edilmektedir.

İL İL HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Edirne: 38°C, Parçalı ve az bulutlu.

İstanbul: 33°C, Parçalı bulutlu.

Kırklareli: 35°C, Parçalı ve az bulutlu.

Kocaeli: 33°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

EGE BÖLGESİ

Afyonkarahisar: 31°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Denizli: 39°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İzmir: 37°C, Parçalı ve az bulutlu.

Muğla: 37°C, Parçalı ve az bulutlu.

AKDENİZ BÖLGESİ

Adana: 36°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Antalya: 36°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Hatay: 33°C, Parçalı ve az bulutlu.

Isparta: 33°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Ankara: 31°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Çankırı: 32°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Eskişehir: 30°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Sivas: 30°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Bolu: 27°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Düzce: 33°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Sinop: 27°C, Parçalı bulutlu.

Zonguldak: 28°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Amasya: 33°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Artvin: 30°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Samsun: 29°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Trabzon: 28°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Erzurum: 25°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Kars: 25°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Malatya: 36°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Van: 31°C, Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Diyarbakır: 40°C, Parçalı ve az bulutlu.

Gaziantep: 38°C, Parçalı ve az bulutlu.

Siirt: 38°C, Parçalı ve az bulutlu.

Şanlıurfa: 40°C, Parçalı ve az bulutlu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri