Meteoroloji ve AKOM alarm verdi! 5 gün boyunca devam edecek

Meteoroloji 29 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre günlerdir etkisini gösteren sağanak yağmur 5 gün boyunca devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu Tahminleri

Marmara Bölgesi:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Çanakkale'nin batı kesimleri dışında, bölgenin tamamında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İstanbul’da ise gök gürültülü sağanak yağışlar yerel olarak kuvvetli şekilde etkili olacak.

Ege Bölgesi:
Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, iç kesimlerde yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Özellikle Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlar bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi:
Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. İç kesimlerde ve Hatay kıyılarında ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

İç Anadolu Bölgesi:
Parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin edilirken, Konya ve Çankırı çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi:
Parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:
Doğu Karadeniz, Ordu çevreleri ve Samsun’un iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi:
Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava görülürken, öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel sağanak yağışlar etkili olacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:
Genel olarak az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul İçin Özel Uyarı

AKOM Meteoroloji Birimi, İstanbul’un batısında etkili olan gök gürültülü sağanak yağışların saat 15.00’e kadar devam etmesinin beklendiğini belirtti. Özellikle Boğaz çevresinde kuvvetli yağışların olacağı ve bu durumun yollarda su birikintilerine ve su baskınlarına yol açabileceği ifade edildi. Vatandaşların yağış sırasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Genel olarak hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından yapılan güncel hava durumu ve uyarıları takip etmeleri, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları önem arz ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri