Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı! 4 Eylül'e kadar dikkat

Meteoroloji güncel haritayı değiştirdi ve bir son dakika uyarısı geldi. İstanbul’un 4 ilçesi dahil 15 kentte sarı, 2 kent için turuncu alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde birçok bölgede yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Özellikle Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çorum, Afyonkarahisar çevreleri ve Van'ın doğu ilçelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA KARŞI UYARI

Yağışların özellikle Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde ise yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağışların olabileceği bildirildi. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

MARMARA BÖLGESİ İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji, Marmara Bölgesi'ndeki bazı iller için de gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ile Tekirdağ'ın Saray ilçelerinde yer yer çok kuvvetli yağışların olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşulları konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

15 KENT İÇİN SARI, 2 KENT İÇİN TURUNCU ALARM

Meteoroloji, Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük ve Osmaniye için sarı alarm, Kırklareli ve Tekirdağ için ise turuncu alarm verdi. Bu uyarılar, beklenen kuvvetli ve şiddetli yağışların olası olumsuz etkilerine karşı tedbir alınması gerektiğini gösteriyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞLAR SÜRECEK

İstanbul'da ise 4 Eylül'e kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Yağışların yerel olarak kısa süreli kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) da sağanak yağışlar konusunda uyarıda bulundu ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri