Meteoroloji yeni hava durumu haritası yayımladı! Hafta sonu için uyarı geldi

Meteoroloji yeni hava durumu raporu paylaştı ve uyarılarda bulundu. Türkiye serinleyecek! Hafta sonu yurdun iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. İşte il il hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonuna doğru düşeceğini ve yurdun iç kesimlerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Sıcaklıkların 4 ila 5 derece düşmesi bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Osmaniye'nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıklar İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak. Trakya’da ise 4 ila 6 derece artış gösterirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Özellikle hafta sonuna doğru sıcaklıkların düşmesiyle birlikte, yurdun birçok bölgesinde hava daha serin olacak.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden esmesi bekleniyor. Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde ise öğle saatlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar görülecek.

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

  • İstanbul: İstanbul’da gelecek 3 gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıklar 31 ila 34 derece arasında seyredecek.
  • Ankara: Başkent Ankara’da perşembe ve cuma günü yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıkları 31-32 derece civarında olacak.
  • İzmir: İzmir’de yağış beklentisi bulunmuyor. Sıcaklıkların 36 ila 37 derece arasında olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle iç kesimlerde yaşayan vatandaşların hafta sonuna doğru etkili olacak sağanak yağışlara karşı tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri