Meteorolojiden 14 kente sarı uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce 14 il için sarı uyarı yapıldı. Öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve iç batı kesimleride gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve iç batı kesimleri, yoğun yağışların etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 14 şehir için sarı uyarı verildi. Bu uyarı, olumsuz hava koşullarının etkisini artıracağı ve çeşitli tehlikeler oluşturabileceği anlamına geliyor.

SARI UYARI VERİLEN ŞEHİRLER

Sarı uyarı verilen iller arasında Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Uşak yer alıyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem arz ediyor.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtti. Bu sebeple, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER

Son değerlendirmelere göre, Perşembe günü Doğu Akdeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Mersin'in doğusunun iç kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye il geneli, Hatay'ın kuzey kıyıları ile Kahramanmaraş'ın güneybatısında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İÇ BATI BÖLGELERDE KUVVETLİ YAĞIŞ

İç batı bölgelerde de gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur illeri, Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin doğusu, Konya'nın batısı ile Eskişehir'in güneyinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların da aynı şekilde önlem alması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri