Meteoroloji'den 15 ile sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü için 15 ile sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonunda ülke genelinde çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar da yaşanması tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Özellikle Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor.

METEOROLOJİ'DEN SARı KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışların yanı sıra sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı 15 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

SARı KODLU UYARILAN İLLER

Sarı kodlu uyarılan iller arasında Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak bulunuyor.

OLAYLARIN ETKİSİ

İstanbul'da sağanak yağışın etkili olduğu bildirilirken, vatandaşlar yağmurdan korunmak için önlemler alıyorlar. Aynı şekilde diğer illerde de yoğun yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde su birikintileri oluştu, araçlar güçlükle ilerliyor.

DİĞER YAŞANAN OLAYLAR

Yağışlar nedeniyle cami şadırvanlarının su altında kaldığı, bazı bölgelerdeki iş yerlerinin zarar gördüğü, ve vatandaşların zor anlar yaşadığı bildirildi. Ankara, Düzce, Osmaniye, Edirne, Bursa, Kocaeli, Kırklareli, Şanlıurfa gibi birçok ilde yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri