Meteoroloji'den 3 kente "fırtına" uyarısı

Meteoroloji, Hakkari, Şırnak ve Van illerinin bazı kesimlerinde şiddetli rüzgarların etkili olması beklendiğini duyurdu. Bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarların etkili olması bekleniyor. Bu bölgelerde özellikle yüksek kesimlerde kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Ancak, fırtınanın yarın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülmektedir.

UZMAN UYARDI

Hava durumu uzmanları, bu bölgelerde meydana gelebilecek şiddetli rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulunmaktadır. Ulaşımda aksamaların yaşanabileceği, baca gazı zehirlenmeleri, tipi, kar birikmesi ve çığ tehlikesi gibi durumların ortaya çıkabileceği belirtilmektedir.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle, vatandaşların dışarı çıkarken sıkıca bağlanmış eşyalarını kontrol etmeleri, gerektiğinde dışarıda bulunmaktan kaçınmaları ve zorunlu hallerde dikkatli olmaları önem arz etmektedir. Ayrıca, araziye çıkacak kişilerin hava durumu raporlarını yakından takip etmeleri ve gerekli donanımı yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu uyarılar hava tahminlerinde belirtilen sürelerde ve bölgelerde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için ilgili kurumlarca gerekli tedbirlerin alınması ve vatandaşların bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri