Meteorolojiden çok sayıda il için uyarı!

Meteoroloji 14 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre, çok sayıda il için uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Doğu bölgelerinde ise yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Yozgat ve Kayseri çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların Hatay, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Erzurum’un güneyi ve Hakkâri'nin batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece, doğu kesimlerinde ise 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor. Bu durum, mevsim normallerine göre daha serin bir hava yaşanacağını gösteriyor.

RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Özellikle yağışların kuvvetli olacağı bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Edirne'de hava sıcaklığı 22°C, İstanbul'da 17°C, Kırklareli'nde 20°C ve Kocaeli'nde 18°C olacak.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Afyonkarahisar'da hava sıcaklığı 17°C, Denizli'de 26°C, İzmir'de 24°C ve Uşak'ta 19°C olması bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi'nde doğu kesimleri çok bulutlu, Doğu Akdeniz ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hatay çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Adana'da hava sıcaklığı 26°C, Antalya'da 26°C, Burdur'da 21°C ve Hatay'da 24°C olacak.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi'nde doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Yozgat ve Kayseri çevreleri kısa süreli yerel sağanak yağışlı olacak. Ankara'da hava sıcaklığı 15°C, Eskişehir'de 16°C, Konya'da 16°C ve Yozgat'ta 12°C olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu geçecek. Bolu'da hava sıcaklığı 15°C, Düzce'de 18°C, Sinop'ta 16°C ve Zonguldak'ta 14°C olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Amasya'da hava sıcaklığı 16°C, Samsun'da 16°C, Tokat'ta 15°C ve Trabzon'da 15°C olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların; Bitlis, Muş, Iğdır, Ağrı ve Şırnak çevreleri ile Erzurum'un güneyi ve Hakkâri'nin batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Erzurum'da hava sıcaklığı 12°C, Kars'ta 9°C, Malatya'da 19°C ve Van'da 13°C olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısı ve doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Diyarbakır'da hava sıcaklığı 22°C, Gaziantep'te 23°C, Siirt'te 19°C ve Şanlıurfa'da 24°C olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri