Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Meteoroloji 27 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yaptığı son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Özellikle Rize, Artvin’in kıyı kesimleri ile Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

Meteoroloji, Karadeniz'de hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artacağını, diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişimi olmayacağını öngörüyor. Bu nedenle Karadeniz kıyılarında artan sıcaklıklarla birlikte bölge halkının sıcak havaya karşı önlem alması öneriliyor.

RÜZGAR HIZINI ARTIRIYOR

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Özellikle Marmara, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu nedenle bu bölgelerde rüzgarın etkisini artırması ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) konusunda uyarıda bulundu. Bu bölgelerde yaşayanların, kuvvetli rüzgarın neden olabileceği çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

BÖLGESEL HAVA DURUMU

  • Karadeniz Bölgesi: Giresun ve Trabzon’un iç kesimleri, Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerde hava az bulutlu ve açık olacak.
  • Marmara Bölgesi: Genellikle az bulutlu ve açık hava hâkim olacak. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.
  • Doğu Anadolu'nun Batısı: Az bulutlu ve açık hava hâkim olacak. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.
  • Güneydoğu Anadolu'nun Doğusu: Az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
  • Akdeniz Kıyıları: Hava açık ve az bulutlu olacak. Öğle saatlerinde güney yönlerden hafif rüzgar esmesi bekleniyor.

TEDBİR VE DİKKAT ÇAĞRISI

Meteoroloji, özellikle kuvvetli rüzgar uyarısı yapılan bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını, özellikle açık alanlarda gerekli önlemleri alarak rüzgarın etkisini en aza indirmelerini öneriyor. Ayrıca, yerel sağanak yağışların görüleceği bölgelerde ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri