Meteoroloji’den peş peşe uyarı geldi! Dolu, sağanak, sel baskınına dikkat

Meteoroloji haritaya yayınladı. Ankara Valiliği bugün için uyarıda bulundu. 19 kent için yeniden alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bursa, Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir ve Karaman hariç), Orta Karadeniz, Kastamonu, Karabük, Muğla ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli'nin doğusu, Adana'nın ve Mersin’in kuzey kesimlerinde yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerinde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzey, zamanla Akdeniz ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

CNN TÜRK METEOROLOJİ DANIŞMANI PROF. DR. ORHAN ŞEN'İN UYARILARI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Marmara’nın kuzeyi ve Akdeniz bölgesinde yağışların etkili olacağını belirtti. Prof. Dr. Şen, "Öğleden itibaren Ankara, Konya, Yozgat, Çorum, Kastamonu, Karabük, Muğla, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile akşam saatlerinde Samsun’da kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde su baskını, taşkın, yerel dolu ve yıldırım gibi olumsuzluklara dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.

Prof. Dr. Şen ayrıca, İstanbul'da gündüz saatlerinde hafif yağmur beklendiğini ve sıcaklığın 21 derece olacağını belirtti. İzmir’de sıcaklık 27 derece olacak. Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağmur beklendiğini ve sıcaklığın 26 derece olacağını kaydeden Şen, Ankara’da ise gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını ve sıcaklığın 20 derece olacağını söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor. Sıcaklıklar yarından itibaren tüm yurtta artış gösterecek.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak, Ankara il genelinde 28 Mayıs Salı günü öğle saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağını bildirdi. Vatandaşların yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

19 KENTTE SARI ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale için sarı alarm verdi. Bu kentlerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yer yer kuvvetli yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklık 20 derece.
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar hafif sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 21 derece.
  • İzmir: Parçalı bulutlu. En yüksek sıcaklık 27 derece.
  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklık 27 derece.
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklık 26 derece.
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklık 20 derece.
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 20 derece.
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 22 derece.
  • Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu. En yüksek sıcaklık 35 derece.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanlar, yağışlı hava ve olumsuz koşullara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri