Milyonluk servet sahibi memurdan şoke eden savunma! Yaprak, salça getirip...

Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D. 80 milyonluk dolandırıcılık suçlamasının ardından hakim karşısına çıktı. Savunması herkesi şoke etti

Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D. ve 14 sanık, ailesiyle birlikte 80 milyon lira dolandırmakla suçlanıyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Süleyman D.'nin daha önce 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılandığı ve bu sebeple açığa alındığı belirtildi.

LÜKS YAŞANTISI VE KAYNAĞI

Süleyman D.'nin lüks yaşantısının, Tokat'tan getirdiği yaprak ve salça satışından kaynaklandığı iddianamede yer aldı. Örgüt lideri olduğu belirtilen Süleyman D., çevresindeki tanıdıklarından para temin ettiğini ve bu paraları bahis oyunlarında kullandığını, karşılığında ise komisyon aldığını ifade etti.

DAHA ÖNCE YARGILANMIŞ

İddianamede, Süleyman D.'nin daha önce Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılandığı da belirtildi.

NEDEN GÜVENDİLER?

Süleyman D., ifadesinde insanların neden kendisine güvendiklerini bilmediğini, ancak onları sevdiği için paralarını verdiğini söyledi. Ayrıca, para temin ettiği kişilere aylık yüzde 10 kar payı vaat ettiğini ancak kontrollerinin zamanla kaybolduğunu belirtti.

EKONOMİK SIKINTILAR VE PANDEMİ ETKİSİ

Özellikle 2021 sonunda dövizdeki artışın etkisiyle borçlarının ikiye katlandığını belirten Süleyman D., pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntıların da taahhütlerini yerine getirememesinde etkili olduğunu ifade etti.

CEZALAR

İddianamede Süleyman D. için 4 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 144 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer 14 sanık için de değişen suçlar ve oranlarda cezalar talep edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri