MİT, 7 teröristi etkisiz hale getirdi

Son bir ay içerisinde sınır ötesinde gerçekleştirilen nokta operasyonlarda, aralarında sözde üst düzey isimlerin de bulunduğu 7 terörist daha etkisiz hale getirildi.

MİT, terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar kapsamında Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği operasyonlarla teröristlere darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor.

7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), son bir ay içinde sınır ötesinde yaptığı nokta operasyonlarında, aralarında üst düzey isimlerin de bulunduğu teröristleri etkisiz hale getirdi. Bu titiz çalışmaların sonucunda, Suriye ve Irak'ta 2'si sağ olmak üzere toplam 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, terör örgütü PKK/HPG'nin sözde konsey üyesi olduğu belirtilen Yunus Demir de bulunuyordu. Yunus Demir, Irak'ın Gara bölgesinde gerçekleştirilen bir nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Ayrıca, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından biri olan Hülya Mercen de MİT'in hedef listesindeydi. Mercen, 32 yıldır terör örgütü içerisinde faaliyet yürütüyordu ve Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerine karşı sınırdan 160 kilometre derinlikte operasyonlar düzenlendiği belirtiliyor. Bu operasyonlar sonucunda, PKK'nın Avrupa'dan Süleymaniye'ye eleman temin etmekle görevli Faik Aydın ve Türkiye'ye yönelik istihbarat toplayan Hasan Seburi gibi teröristler de etkisiz hale getirildi.

Ayrıca, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde de sözde sorumlulardan Liman Suweyş'e yönelik bir nokta operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, terör örgütünün kadın yapılanmasının sorumlularından biri olduğu ve sözde meclis üyeliği bulunduğu belirlendi.

Son olarak, terör örgütünün sözde sorumlularından Serhat Bal ve Ahmet Al Hac Ömer, MİT'in istihbari çalışmaları sonucunda sınır ötesinde yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri