MİT, yurt dışına kaçan FETÖ'cülere darbe üstüne darbe vurdu

15 Temmuz darbe girişiminde hainlerin hedefi olan Milli İstihbarat Teşkilatı, o tarihten bu yana FETÖ'cülere darbe üstüne darbe vurdu. Örgütün 100'den fazla firari üst düzey ismi başarılı operasyonlarla yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yurtdışına kaçan FETÖ'cü hainlerin peşini bırakmadı. Haritalandırma, bilgilendirme ve adli iş birliği aşamalarından oluşan 3 kademeli takip sistemi ile FETÖ mensupları adım adım izleniyor. Bu kapsamda, 2016 sonrasında Avrupa, Asya ve Afrika'ya kaçan 100'ün üzerindeki FETÖ'cü hain nokta operasyonlarla yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

FETÖ ELEBAŞININ YEĞENİ KENYA'DA YAKALANDI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, örgütün gizli yapılanmalarla irtibatını sağlıyordu. MİT'in başarılı operasyonuyla Kenya'da yakalanan Gülen, Türkiye'ye getirildi. İtirafçı olarak çok sayıda FETÖ üyesini deşifre eden Gülen'e 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

ORTA ASYA SORUMLUSU ORHAN İNANDI KIRGIZİSTAN'DA ELE GEÇİRİLDİ

FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı da MİT'ten kaçamayanlar arasında yer alıyor. İnandı, Kırgızistan'da yakalanarak 'terör örgütü yöneticiliği ve kuruculuğu' suçundan 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İnandı'nın yakalanması, örgütün Orta Asya'daki yapılanmasına büyük bir darbe vurdu.

PKK İLE İLİŞKİSİNİ SAĞLAYAN GÜRBÜZ SEVİLAY ÖZBEKİSTAN'DA YAKALANDI

Bir diğer örgüt mensubu olan Gürbüz Sevilay, FETÖ'nün terör örgütü PKK ile ilişkisini sağlıyordu. Sevilay, başarılı bir operasyonla Özbekistan'da yakalandı. İtirafçı olarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Sevilay, 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

TSK'DAKİ GİZLİ YAPILANMA GÖREVLİSİ İSMAİL OKKALI KKTC'DE ELE GEÇİRİLDİ

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki gizli yapılanmasında görevli olan İsmail Okkalı, örgüt toplantıları için ev temin sorumlusuydu. MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla Okkalı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yakalandı.

ONLARCA OPERASYONLA YÜZLERCE FETÖ'CÜ YAKALANDI

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kurumların iş birliği ile onlarca operasyon düzenlendi. Birçok ülkeden getirilen FETÖ'cüler adalete teslim edildi. Türkiye, örgüt üyelerine yurt dışında da rahat olamayacaklarını net bir şekilde hissettirdi. Bu operasyonlar, FETÖ'nün yurtdışındaki kaçaklarına karşı verilen mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri