MİT’ten MOSSAD’a bir darbe daha

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği ortak operasyonla, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a satan 7 kişi gözaltına alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği operasyonla, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi sızdıran 7 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonucunda gözaltına alınanlardan birinin televizyonlarda sık sık görünen ve eski bir kamu görevlisi olan Hamza Turhan Ayberk olduğu belirlendi.

KİŞİLER TESPİT EDİLDİ

MİT'in yürüttüğü çalışmalar neticesinde, özel dedektiflik yapan Ayberk'in MOSSAD'a karşılık para alarak bilgi sızdırdığı ortaya çıktı. Ayberk'in, MOSSAD'ın talimatları doğrultusunda Türkiye'deki Orta Doğu kökenli kişiler ve şirketler hakkında bilgi topladığı tespit edildi.

Eski kamu görevlisi olan ve özel dedektiflik yapan Ayberk'in, MOSSAD'a bilgi sağlamak amacıyla kamu görevlileri de dahil olmak üzere bir ekip kurduğu belirlendi.

MOSSAD'A DARBE

MOSSAD'ın ajanlarından biri olan Victoria kod adlı kişinin, özel dedektif Ayberk ile iletişime geçtiği ve ona Belgrad'da eğitim verildiği saptandı. Ayberk, MOSSAD'ın yönlendirmesiyle gizli iletişim yöntemlerini kullanarak bilgi aktardı. Ödemeleri kripto para ile aldı ve resmi kayıtlara yansıtmadı.

Ayberk, bilgi sızdırmakla kalmayıp, tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Hedeflerinin araçlarına takip cihazları yerleştirdi ve konumlarını MOSSAD'a ilettiği belirlendi. Ayrıca takip ettiği kişileri taciz ettiği ve tehditlerde bulunduğu ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri