MİT'ten nokta operasyon! Sarı torbaya girdi

MİT, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu Vahide Atalay'ı Suriye Ayn El Arab'ta düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) öncelikli hedef listesinde yer alan ve "Sorhin Çele" takma adıyla bilinen Vahide Atalay, terör örgütü PKK'nın Irak ve Suriye'deki eylemsel faaliyetlerini yöneten önemli isimlerden biriydi. Özellikle Suriye'de YPJ (Kadın Savunma Birlikleri) içinde etkin bir konumda olan Atalay, Türk güvenlik güçlerine karşı saldırılar gerçekleştirmiş ve örgüte hizmet etmişti.

PKK'NIN DEĞİŞEN TAKTİĞİ: HEDİYELER HİSARI'NIN HİKAYESİ

MİT'in sınır ötesinde PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar, terör örgütüne darbe üstüne darbe vurdu. PKK "hedef şaşırtma" stratejisini uygulamaya çalışsa da Ayn El Arab'ta yerel halktan paralı kişileri kullanarak örgüt mensuplarını gizlemeye ve yeraltına çekmeye çalıştı. Ancak bu taktik, MİT'in etkin operasyonları karşısında başarısızlıkla sonuçlandı.

ATALAY'IN PROFİLİ VE FAALİYETLERİ

Vahide Atalay, terör örgütüne ilk olarak 2004 yılında canlı kalkan eylemlerine katılarak dahil oldu. 2006 yılında ise örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve bu süreçte Irak'ta aktif faaliyetlerde bulundu. 2014 yılında ise Suriye'ye geçerek Kamışlı, Ayn El Arab ve Rasulayn bölgelerinde silahlı eylemler gerçekleştirdi. Savaş alanında aldığı yaralanmanın ardından yerel halkı örgüte kazandırma çalışmalarına yoğunlaştı.

MÜCADELEDE YENİ ADIMLAR

MİT'in örgüte karşı başarılı operasyonları, terör örgütünün savaş stratejilerini değiştirmesine neden oldu. Ancak Türk güvenlik birimlerinin kararlılığı ve etkili mücadelesi, örgütün planlarını altüst etti. Vahide Atalay gibi önde gelen isimlerin etkisiz hale getirilmesi, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını gösteriyor.

Terör örgütlerinin etkinliklerini azaltmak ve toplumu korumak için Türk güvenlik birimleri tarafından yürütülen mücadele, sadece MİT'in başarılı operasyonları ile sınırlı değil. Hükümetin ve halkın desteğiyle sürdürülen bu mücadele, terörizme karşı kararlı bir duruş sergiliyor ve ülkenin güvenliğini sağlamak için devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri