MİT’ten nokta operasyon! Tolhildan da etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın İran Gençlik Koordinasyonu sorumlusu olarak bilinen Tolhildan Kandil kod adlı Barzan Hesenzade'yi Irak'ın Kandil bölgesinde etkisiz hale getirdi.

PKK/KCK terör örgütü üyelerini titizlikle takip eden MİT, örgütün Doğu Kürdistan Gençlik Koordinasyonu (KCR) üyesi olan Barzan Hesenzade'nin Irak'ın Kandil kırsalında bulunan konumunu belirledi.

Operasyon için uygun bir zamanda harekete geçildi. Terörist Hesenzade, adım adım izlenerek nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Yapılan incelemelerde, Tolhildan Kandil kod adlı Barzan Hesenzade'nin, PKK/KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Cemil Bayık ile PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Abbas kod adlı Duran Kalkan ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Hesenzade'nin, Cemil Bayık ve Duran Kalkan ile bağlantılı bir şekilde hareket ettiği belirlendi. Örgütün gençlik yapılanması içinde bölge gençliğine örgüt propagandası yaparak eleman kazandırma faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıktı.

TOLHİLDAN KİMDİR?

Barzan Hesenzade, 1994 yılında İran'ın Mahabad şehrinde doğmuştur. İran'da Merivan, Mukriyan ve güneyindeki şehirler ile üniversitelerde gençleri örgütlemek ve ideolojik bilinç kazandırmak amacıyla faaliyet gösterdi. 2016 yılında İran/Mahabat'tan örgütün kırsal kadrolarına katılarak silahlı eğitim aldı. PKK'nın Ş. Hemin Bekes ve Ş. Ali Çiçek Akademilerinde eğitim gördü. Asos, Pencevin ve Kandil gibi bölgelerde örgütün kadro temini çalışmalarına katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri