MSB: Yalan ve iftira dolu açıklamayı şiddetle kınıyoruz

Yunanistan'ın gelen tansiyonu yükseltecek skandal bir açıklama geldi. Kıbrıs'taki Mari limanında deniz üssü kararı alınması sonrası Yunan Savunma Bakanı Dendias'ın açıklamasına Milli Savunma Bakanlığı sert tepki gösterdi.

Türkiye, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın skandal açıklamalarına sert tepki gösterdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Dendias'ın Kıbrıs Türklerini ve Türk ordusunu hedef alan açıklamalarını şiddetle kınadı.

MSB'DEN KINAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Dendias'ın açıklamalarına yönelik olarak yaptığı açıklamada, "Yunanistan Savunma Bakanı Dendias’ın Kıbrıs Türklerini ve kahraman Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"TÜRK ASKERİNİN CESARETİ VE VARLIĞI SAYESİNDE 1974 YILINDAN BU YANA KIBRIS'TA KAN DÖKÜLMEDİ"

Bakanlığın açıklamasında, kahraman Türk ordusunun Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkı uyarınca harekete geçtiği ve 1963-1974 yılları arasında Rum tarafınca zulme maruz bırakılan Kıbrıs Türk halkını soykırım girişiminden kurtardığı vurgulandı. 1974 yılından bu yana Türk askerinin cesareti ve varlığı sayesinde Kıbrıs'ta kan dökülmediği, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki cuntacı baskısının ortadan kalktığı ve Yunanistan'daki askeri rejimin yıkılarak demokrasiye dönüşün mümkün hale geldiği belirtildi.

"TÜRK VE YUNAN HALKLARI ARASINA FİTNE SOKMAK SURETİYLE SİYASİ KARİYER YAPMA ÇABALARI SONUÇ VERMEYECEK"

Bakanlık açıklamasında, Mehmetçiğin dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olmaya devam edeceği ifade edilerek, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'a iki ülkenin liderleri tarafından ortaya konan ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir yaklaşımla ilerletmeyi hedefleyen ortak tutumu baltalamaktan vazgeçmesi çağrısı yapıldı. Sayın Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabalarının sonuç vermeyeceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri