Murat Kurum ilk hamlesinin ne olacağını açıkladı!

Yerel seçimlerin ardından yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Muram Kurum, ilk ziyaretini deprem bölgesine yapacak. Kurum açıklamasında “Yegane önceliğimiz milletimiz, ilk işimiz depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. " dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, göreve başlamasının ardından deprem bölgelerindeki yeniden inşa çalışmalarına hız verdiğini açıkladı. Bakan Kurum, "Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Bugün ekibimizle, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantımızı gerçekleştirdik" dedi.

DEPREM BÖLGESİ YENİDEN İNŞA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakan Kurum, Bakanlıkta bakan yardımcıları ve genel müdürler ile bir araya gelerek Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya gibi şehirlere cuma gününden itibaren sahada incelemelerde bulunacaklarını ve vatandaşlarla bir araya geleceklerini belirtti.

DAYANIŞMA VE HIZLI İNŞA ÇALIŞMALARI

Bakan Kurum, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yaralarımızı tamamen sarana kadar deprem bölgesinde olacağız. Allah'ın izniyle ve milletimizin duasıyla, deprem bölgelerindeki şehirleri yeniden ayağa kaldıracağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşacak."

SOKAK SOKAK, HANE HANE İNCELEME VE İNŞA ÇALIŞMALARI

Bakanlık ekibiyle birlikte, deprem bölgesinde sokak sokak, hane hane gezeceklerini ve "arı gibi çalışacaklarını" belirten Bakan Kurum, vatandaşların ihtiyaçlarını yakından takip edeceklerini vurguladı. Bu süreçte devletin gücü ve milletin desteğiyle deprem sonrası oluşan izleri hızla ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri