O depremin ardından Naci Görür'den uyarı: Yeri can sıkıcı

Bingöl'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin yerin 11,88 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Bingöl Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Saat 18.27'de merkezi Karlıova olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, bölge halkına bir nebze de olsa rahat bir nefes aldırdı.

UZMANLARDAN DEĞERLENDİRME

Depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmelerde, Karlıova'da meydana gelen depremin küçük olmasına rağmen yerinin endişe verici olduğunu belirtti. Görür, "Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4.1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem Kuzey Anadolu Fayı (KAF) hem de Doğu Anadolu Fayı (DAF) yakınlarında. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz" şeklinde konuştu.

DEPREMİN ETKİLERİ

Karlıova ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, deprem anında kısa süreli bir panik yaşadılar. Ancak, herhangi bir hasarın veya yaralanmanın bildirilmemesi, bölgedeki insanların endişelerini hafifletmiş durumda. Depremin etkilediği bölgede, AFAD ekipleri tarafından yapılan hızlı incelemeler sonucunda, can ve mal kaybının olmadığının teyit edilmesi, yerel halkın günlük hayatına dönmesine yardımcı oldu.

FAY HATLARININ ÖNEMİ

Karlıova, Türkiye’nin en aktif fay hatlarından biri olan Kuzey Anadolu Fayı ile Doğu Anadolu Fayı'nın kesişim noktasında yer alıyor. Bu sebeple, bölge sık sık depremlerle sarsılmakta ve bilim insanları, bu bölgedeki hareketliliği yakından takip etmektedir. Prof. Dr. Naci Görür’ün de belirttiği gibi, bu iki önemli fay hattının kesişim noktasında olması, Karlıova ve çevresindeki depremlerin potansiyel riskini artırmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri