Otomotiv sektöründe alarm! Son 37 günlük fırsat!

Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu GSR II, 7 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek. Belirtilen güvenlik donanımlarına sahip olmayan araçlar 7 Temmuz’da itibaren satılamayacak.

Temmuz ayından itibaren güvenlik tedbirleri ve teknolojileri olmayan sıfır kilometre araçların satışının durdurulacak olmasıyla, otomotiv sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Stokları eritmek isteyen araç bayileri, peş peşe kampanyalar düzenliyorlar.

Sektör Temsilcileri Endişeli

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, uygulamanın Türkiye'de 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek olmasının sektörü olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Bozkurt, bu durumun, markaların araçları faturalandırma zorunluluğunu ve stokların hızla satılması baskısını getirdiğine dikkat çekiyor.

Zararına Kampanyalar ve Görüşmeler

Bozkurt'a göre, otomobil markaları ellerinde kalan araçları satmak adına zararına kampanyalar düzenliyorlar. Ancak, 7 Temmuz tarihinin ertelenmesi için yetkililerle görüşmeler devam ediyor. Ancak, sürenin kısıtlı olması ve takvimin işlemesi, sektörde belirsizlik yaratıyor.

Pazardaki Satışlarda Düşüş Bekleniyor

Bozkurt'a göre, bu sürecin tamamlanmasıyla pazardaki satışlarda düşüş yaşanması muhtemel. Bozkurt, enflasyonu düşürme önlemlerinin de etkili olacağını düşünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri