Otoparkta 'çiş' davasında karar verildi!

Bursa'da, eğlence merkezinden çıktıktan sonra mekanın otoparkında alkol almaya devam ettiği arkadaşı Bahadır Ünlü'yü (43) elindeki içki şişesiyle yaralayan Yunus Korkmaz'ın yargılandığı davada karar verildi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'nde meydana geldi. Yunus Korkmaz ve Bahadır Ünlü adlı arkadaşlar, eğlence mekanından çıkıp mekanın otoparkında alkol almaya devam etmişlerdir. İddiaya göre, Bahadır Ünlü tuvalet ihtiyacını otoparktaki araçların arasına giderek gidermiştir. Bu sırada, alkolün de etkisiyle sinirlenen Yunus Korkmaz, Bahadır Ünlü'ye hakaretlerde bulunmuş ve ardından saldırmıştır. Aralarında yaşanan arbede sırasında Yunus Korkmaz, elindeki içki şişesiyle Bahadır Ünlü'yü yaralamıştır.

Bahadır Ünlü, yaralarıyla birlikte hastaneye kaldırılmıştır. Olayın ardından her iki taraf da gözaltına alınmış ve tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda, Yunus Korkmaz'a "kasten yaralama" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmiştir. Bahadır Ünlü ise "hakaret" suçundan para cezasına çarptırılmıştır. Mahkeme heyeti, Yunus Korkmaz'ın suçun vasfını "kasten öldürme"den "kasten yaralama"ya değiştirmiştir.

‘OLAY, 2 ARKADAŞIN ALKOLÜN ETKİSİYLE KAVGA ETMELERİNDEN İBARET’

Bahadır Ünlü ile müvekkili Yunus Korkmaz’ın arkadaş olduğunu belirten avukat Hakan Gündoğdu ise Korkmaz’ın öldürme kastı olmadığını, alkolün de etkisiyle 2 arkadaş arasında kavga çıktığını belirtip, şunları söyledi:

“Müvekkilim ile müşteki Bahadır Ünlü, arkadaş olup, olay gecesi birlikte bara giderek alkol alıp sohbet etmişlerdir. Sonra da buradan çıkıp, yine alkol alarak otoparka gitmişlerdir. Bahadır, araçlar arasında küçük tuvaletini yaptığı sırada, müvekkilim alkolün de etkisiyle şaka amaçlı küfürlü konuşmuş, Bahadır da buna kızarak, bir şey demeden tekme ve yumrukla vurmaya başlamış. Birlikte yere düşmelerinden sonra da Bahadır'ın, yumrukla vurmaya devam etmesi üzerine müvekkilim kendisini korumak için, elindeki içki şişesiyle Bahadır'ın kafasına vurarak onu yaralamıştır. Müvekkilim kendisine nazaran, fiziken çok daha iri yapılı ve güçlü olan Bahadır’a karşı kendini savunmak zorunda kalmıştır. O anki hal ve şartlara göre, başka türlü hareket etme imkanı bulunmadığından, elindeki şişeyle müştekiye vurması, kendisine karşı devam eden saldırı ile orantılıdır. Olay tamamen, aralarında hiçbir husumet olmayan 2 arkadaşın, alkolün etkisiyle tartışıp kavga etmelerinden ibarettir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri