Pençe Kilit bölgesinde 2 PKK'lı terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeleye ilişkin önemli bir açıklama yaparak Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen son operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki terör unsurlarına yönelik kararlı mücadelesinin sürdüğü vurgulandı.

KAHRAMAN MEHMETÇİKTEN OPERASYON

Açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 2 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirdi" ifadelerine yer verildi. Pençe-Kilit Operasyonu’nun kararlılıkla devam ettiği belirtilerek, Mehmetçik'in bölgede terör unsurlarını etkisiz hale getirmek için yoğun bir çaba içinde olduğu kaydedildi.

OPERASYONLAR HIZ KESMEDEN SÜRECEK

Açıklamanın devamında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının altı çizildi. Operasyonların hız kesmeden devam edeceği ifade edilerek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede hiçbir taviz vermeden, azim ve kararlılıkla operasyonlarını sürdürecektir” denildi. Ayrıca, bölgedeki operasyonların güvenliğin sağlanması ve bölge halkının huzur içinde yaşaması için büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

YEREL HALKIN GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Bakanlık açıklamasında, terörle mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin değil, tüm ülkenin ortak meselesi olduğuna vurgu yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede halkın güvenliğini sağlamak ve terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemek için yoğun çaba sarf ettiğinin altı çizildi. Açıklamada, "Milli birlik ve beraberliğimize kasteden tüm unsurlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek" ifadesi yer aldı.

BÜYÜK GÖREV BİLİNCİYLE HAREKET EDİLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü zorlu koşulda görevini yerine getirdiği ve terörle mücadelede büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiği belirtilen açıklamada, operasyonların sadece Irak'ın kuzeyi ile sınırlı kalmayacağı ve gerektiğinde her türlü terör tehdidine karşı harekete geçileceği vurgulandı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini kamuoyuna duyurdu. Bu kapsamda, bölgede güvenliğin sağlanması ve halkın huzurunun teminat altına alınması için kararlı adımlar atılmaya devam edileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri