Pes artık dedirten olay! Talan ettiler!

13 dönümlük alana dikilen ve hasadı yapılıp geliri kız öğrencilere bağışlanacak olan yaklaşık 500 kilogram çilek çalındı.

İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Çilek Köyü projesi kapsamında dikilen ve geliri kız öğrencilere bağışlanacak olan çilek tarlasında yaşanan hırsızlık şoku yarattı. Tarladan yaklaşık 500 kilogram çileğin çalınması, planlanan hasat şenliğinin iptal edilmesine neden oldu.

HASAT ŞENLİĞİNE HAZIRLANIRKEN YAŞANAN ACI OLAY

Çayırköy Mahallesi'nde bulunan çilek tarlasında gerçekleştirilecek olan hasat etkinliği öncesi son hazırlıklar yapılırken, yetkililer tarlada çileklerin olmadığını fark etti. Alınan bilgilere göre, hırsızlık olayı sonucunda hasat şenliği planları suya düştü.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfü Obuz, yaşanan hırsızlık olayının ardından Çilekköy'ü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Obuz, yapılan incelemelerde tarlanın giriş kapısının ve çevresindeki tel çitlerin zorlandığını tespit ettiklerini belirtti.

KIZ ÖĞRENCİLERE YAPILACAK BAĞIŞIN HEDEFİ

Obuz, hasat etkinliğinin iptal edilmesinin üzücü olduğunu ifade ederek, "Bu hasattan elde edilecek gelir, ihtiyaç sahibi kız öğrencilere katkı sağlayacaktı. Başkanımızın da çok önemsediği bir uygulamaydı. Ancak dün akşam yaşanan hırsızlık olayı sonucunda planlarımız suya düştü." şeklinde konuştu.

ADALETİN TALEBİ VE UMUDU

Başkan Yardımcısı Obuz, yaşanan olayın emniyet güçleri tarafından en kısa sürede aydınlatılacağına olan inancını dile getirdi. Ayrıca, gelecekte yapılacak olan hasat şenliğini en güzel şekilde gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

HIRSIZLIK OLAYININ KAPATILMAMASI İÇİN ÇABALAR

Obuz, hırsızlık olayının asla kapatılmayacağını ve sürekli gündemde tutulacağını vurgulayarak, emniyet güçlerinden duyarlı olmalarını beklediklerini dile getirdi. Bu olayın, kız öğrencilere sağlanacak olan katkının önemini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri